joi, 9 octombrie 2008

Peste 500 de tinere sub 15 ani au facut avort anul trecut


Limita de varsta pana la care o femeie devine mama scade de la un an la altul. Potrivit celui mai recent raport al institutului National de Statistica, anul trecut, aproape 30.000 de bebelusi au fost nascuti de adolescente cu varste intre 15 si 18 ani, iar peste doua mii au fost adusi pe lume de minore intre 11 si 15 ani.
 Peste 500 de tinere sub 15 ani au facut avort anul trecut

Statisticile mai spun ca tinerele din Romania nu stiu indeajuns de multe lucruri despre contraceptie si, prin urmare, nu se protejeaza atunci cand intretin raporturi sexuale, transmite Realitatea TV.

Anul trecut au fost inregistrate 535 de intreruperi de sarcina la tinere de pana la 15 ani, cifra in scadere semnificativa fata de numarul raportat acum 3 ani, cand peste 1200 de fete sub 15 ani au avortat.

In lume, in fiecare an, 14 milioane de minore devin mame, potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

ziare.com

Un comentariu:

Calin spunea...

Eu cred ca se stie de folosirea prezervativelor, doar ca exista o reticienta in a le folosi.

Cred ca ar trebui facut un studiu sa se vada cum percep tinerii folosirea prezervativelor si de ce au reticiente (inconstiente) in a le folosi (chiar daca stiu ca ele sunt utile)

Iar mai apoi, probabil ar fi utila o campanie de incurajare a folosirii prezervativelor, ce sa faca sens pentru tineri (ceva sa ii faca sa fie atrasi de idea de a folosi prezervativul in actul sexual) ... Aceasta campanie sa fie totusi bazata nu pe rationamente comuniste, ci pe unele asocieri dorite de tineri.