vineri, 30 octombrie 2009

Cazuri din ce in ce mai grave

Unul din cele 120 de cazuri de minore insarcinate mediatizate la nivel national ne-a impresionat in mod deosebit!

Astfel, conform InfoPascani:

"Caz socant la Pascani. Medicii Spitalului Municipal au descoperit ca o fetita in varsta de doar 13 ani, din localitatea Ciohorani este gravida in 20 de saptamani.Aceasta a fost adusa la spital in regim de urgenta duminica seara, din cauza unor dureri abdominale. La controlul efectuat de medici, acestia au avut surpriza neplacuta sa constate ca minora este insarcinata.

Culmea este ca fata stia de acest lucru, mai mult decat atat le spusese si parintilor despre isprava. "Minora a venit la spital din cauza unor dureri abdominale.Am ramas surprinsi cand am vazut ca este gravida in doua saptamani. Fata are doar 13 ani. E o varsta destul de frageda.Noi am internat-o cateva zile pentru a-i face toate analizele. Oricum o sa fie greu, deoarece nu stim cum o sa evolueze sarcina. Deja sunt niste probleme", a spus Costica Panzaru, managerul Spitalului Municipal din Pascani. De altfel, in ultima perioada de timp, la Spitalul Municipal din Pascani au fost mai multe cazuri de minore care au nascut la varste destul de mici. Chiar la inceputul acestei saptamani, o minora in varsta de 15 care tocmai nascuse a fost externata." Abia am externat o tanara in varsta de 15 ani. Aceasta a nascut prin cezariana o fetita care este sanatoasa. Fata este din comuna Siretel. Acolo am mai avut astfel de cazuri. Oricum, in ultima perioada de timp, tot mai multe minore raman gravide. Vreau sa trag un semnal de alarma cu aceasta ocazie. Parintii trebuie sa fie mai atenti si sa isi supravegheze bine copii. Si pentru noi in astfel de cazuri responsabilitatea este mai mare. Practic niste copii nasc alti copii. Esteo problema destul de serioasa. Comunitatea ar trebui sa se implice mai mult", a mai adaugat Costica Panzaru, managerul Spitalului Municipal din Pascani."

Este de datoria noastra sa discutam cu tinerii despre ce se poate intampla si in ce mod ii afecteaza deciziile pe care le ia!



Niciun comentariu: